Digibel.be

Webail, E-mail Telenet, Skynet, Scarlet, Proximus

Skynet webmail

Op deze pagina kunnen klanten van Skynet webmail belangrijke informatie vinden. Je kunt daarbij denken aan informatie over hoe je moet inloggen op Skynet en hoe je een smartphone, tablet of computer het beste in kunt stellen. Verder worden de beveiliging behandeld. Je kunt hier informatie vinden over POP en verschillende internetprotocollen zoals IMAP en SMTP. Deze informatie is geschikt voor gebruikers die op een Google, Windows of Apple apparaat gebruik willen maken van de diensten van deze internet provider. Ook het operating system (afgekort: OS), ook wel besturingssysteem genoemd, is niet relevant. Skynet zorgt ervoor dat elke gebruiker kan genieten van een gestroomlijnde ervaring. Je kunt dus gebruik maken van de diensten van Skynet met Windows, Linux, Mac OS en Android. Verder wordt op deze pagina duidelijk gemaakt hoe je je wachtwoord op kunt vragen indien je die vergeten bent. Skynet is onderdeel van Proximus Mail, een van de grootste aanbieders van telecomdiensten in België.

Direct inloggen op Skynet webmail

Via deze link kun je direct inloggen op je Skynet webmail account. Mocht het niet lukken, kun je ook de de volgende url in je browser intypen: https://www.proximus.be/login/nl/webmail.html

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten van Skynet mail?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je het wachtwoord van je e-mailaccount bent vergeten of kwijt bent geraakt. Om deze terug te krijgen dien je vanuit je eigen huis verbonden te zijn met Skynet. Om je wachtwoord te wijzigen of op te vragen kun je op deze pagina terecht. Daar zal je gevraagd worden om je Skynet login of e-mailadres in te voeren.

Skynet IMAP inkomende mail instellen

IMAP instellingen zijn de standaard bij Skynet Webmail. Wanneer er problemen zijn met inloggen dan kunt je hieronder gegevens vinden over de instellingen van Skynet Webmail.
Server inkomende post: IMAP.skynet.be
Gebruikersnaam: je eigen e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat bij je gebruiksnaam hoort
Identiteitscontrole: Wachtwoord
Beveiliging: SSL
Poort: 993
Sommige gebruikers geven de voorkeur aan POP3 boven IMAP voor hun inkomende mail. Om dit in te stellen voor Skynet Webmail dan moet je dat doen via het adres POP.proximus. be. Vervolgens dien je poort 995 te selecteren en te kiezen voor een SSL-beveiliging.

Skynet SMTP uitgaande mail instellen

Als je gebruik wilt maken van Skynet SMTP dan worden voor je uitgaande mail de volgende instellingen geadviseerd.
Server voor de uitgaande post: relay.skynet.be
Gebruikersnaam: je eigen e-mail adres
Wachtwoord: Het wachtwoord dat bij je gebruikersnaam hoort
Beveiliging: STARTTLS, TLS of SSL
Poort: 587
Authentificatie: Ja

Hoe sla je e-mailadressen op in je adressenboek?

Als je een e-mailaccount bij Skynet hebt dan wil je waarschijnlijk je eigen contacten toevoegen aan het adressenboek. Bij Skynet kunnen gebruikers dat in een paar eenvoudige stappen doen.
1. Gebruik je e-mailadres met het bijbehorende wachtwoord om in te loggen op Skynet Webmail.
2. Links bovenin het menu staat de knop “Adresboek”, selecteer deze optie.
3. Klik vervolgens op “Nieuw”;
4. Er verschijnt dat de optie “Contactpersoon toevoegen”. Door hierop te klikken voeg je eenvoudig een e-mailadres toe aan je adressenboek.

Antwoorden op veelgestelde vragen

Onder deze kop kun je antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Deze worden vaak aangeduid met de Engels afkorting f.a.q. Dat staat voor frequently asked questions, oftewel veelgestelde vragen.

Skynet webmail

Eén gedachte over “Skynet webmail

  1. Hallo,
    Ik wil mijn skynet-mails kunnen ontvangen op mijn nieuwe smartphone en tablet. Ik kan mijn mail-adres echter niet overzetten daar ik mijn wachtwoord vergeten ben. Ik heb al alles geprobeerd, maar niets lukt. Proximus zegt dat mijn mailadres niet bestaat namelijk ****@skynet.be maar dit bestaat zeer zeker!

    Kunt u mij aub helpen

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven