Digibel.be

Webail, E-mail Telenet, Skynet, Scarlet, Proximus

Orange webmail

Alle tips, hulp en ondersteunig voor het inloggen op de webmail van Orange, de voorloper van Mobistar. We gaan in op zaken zoals het aanmelden en instellen van Orange mail. Verder gaan we in op zaken als pop3 Orange en imap orange instellingen. Ook smtp en SSL worden behandeld. We eindigen met veel gestelde vragen zoals wachtwoord herstel mogelijkheid. Via de links die je vindt op de website van Orange zijn dit handelingen die zonder tussenkomst van de klantenservice heel eenvoudig zijn uit te voeren. Het instellen van deze punten bij Orange verlopen wellicht wat anders dan je van een nieuwe provider zou verwachten. Met de juiste handleiding kom je echter een behoorlijk eind.

Direct inloggen op Orange webmail

Het is niet mogelijk om in te loggen op Orange webmail, en daarnaast kan je niet aanmelden bij deze server. Het is namelijk zo dat je geen gratis mail adres krijgt van Orange België. Je zal dan ook een gratis mail adres moeten aanmaken wanneer je er gebruik van wilt maken. Denk in dat geval aan een mail adres bij Gmail of Hotmail. Ook Outlook, mail.com of Yahoo zijn mogelijkheden. Je kan deze adressen koppelen aan Orange webmail waardoor je alsnog via het internet op een gemakkelijke manier jouw mail kan lezen. Het is wel noodzakelijk dat je gebruik maakt van een mail adres. Wil je met Orange communiceren, dan zal je een mailadres nodig hebben. Het gaat dan om communicatie zoals een factuur of een nieuwsbrief.

Een bestaand mail adres meenemen

Ga je naar Orange dan is het goed om je te beseffen dat je niet zomaar een mail adres van een vorige operator kan meenemen. Na het beëindigen van een contract heb je echter nog wel recht om tot 18 maanden daarna het adres te gebruiken wanneer het mailadres een domeinnaam van de oude provider bevat. Dit zal je wel moeten aanvragen bij de oude operator. In de tussentijd heb je de gelegenheid om jouw contacten op de hoogte te brengen van het feit dat je een nieuw mailadres hebt. Een webmail adres zoals we eerder aangaven is wat dat betreft prima om als contactadres te dienen. Na deze 18 maanden vervalt jouw recht op het gebruik van het oude mail adres. Denk eraan dat we het hier alleen over het mailadres hebben. Zaken als een cloudopslag en verdere diensten die je afnam van de oude provider vallen er niet onder.

Hoelang kun je Orange Webmail kunnen gebruiken na opzegging?

Zeg je je abonnement op bij deze provider, dan kun je maximaal 18 maanden na opzegging je e-mailadres van deze aanbieder kunnen gebruiken. In deze periode heb je de tijd om op zoek te gaan naar een andere aanbieder, denk aan mail adressen zoals Gmail en Yahoo, deze zijn ook via het internet uit te lezen.

De mail van Orange instellen

We gaven het in het eerste deel al aan; je kan geen Orange mail instellen. Het is dus ook niet mogelijk om zaken als smtp, ssl, maar ook imap of pop3 te gebruiken die van Orange zijn. Je zal dan ook het onderstaande stuk moeten doorlezen om deze instellingen te gebruiken. We benoemen de zaken die horen bij de oude providers.

SMTP instellingen oude providers

Welke provider had u
Wat is de smtp van de provider
Welk poort nummer
Welk beveiligingstype
Telenet
smtp.telenet.be
587
TLS
Proximus
smtp.skynet.be
587
TLS
Scarlet
smtp.scarlet.be
465
SSL

Inloggen op My Orange of aanmelden bij My Orange

Je kan inloggen op de klantenservice van my Orange door het gebruik van de onderstaande link. Wanneer deze niet werkt kan je ook deze url overnemen in de browser van je computer: https://e-services.orange.be/nl . Aanmelden bij My Orange geschiedt op dezelfde manier. Als login gebruiksnaam voer je in de gebruikersnaam die hoort bij jouw adsl lijn. Je kan ook het Orange gsm nummer invoeren. Bij de klantenservice is het mogelijk om facturen in te zie. Daarnaast kan je meerdere opties aan zetten of uit zetten. Je kan eveneens een tariefplan aanpassen.

Een gebruikersnaam of wachtwoord vergeten

Wanneer je bent vergeten wat je gebruikersnaam of wachtwoord is van de klantensite van My Orange dan volg je de volgende stappen om ze op te vragen:

De cloud opslag van Orange

Als klant van Orange heb je een online ruimte voor opslag tot je beschikking waar je gegevens maar ook foto’s in de cloud kan opslaan. Je krijgt de toegang tot deze cloud opslag via deze link: https://cloud.orange.be. Je moet daarbij een gebruikersnaam invoeren. Hier gebruik je jouw gsm nummer zoals je dat ook hebt moeten gebruiken bij het maken van een cloud account bij Orange.

Je wachtwoord bij de Orange cloud vergeten

Als je van de Orange cloud opslag jouw wachtwoord bent vergeten reset je het heel gemakkelijk via onderstaande link. Je kan ook de nu volgende url overnemen in je browser om de handelingen uit te voeren. https://cloud.orange.be/ui/jsp/login.jsp?forgot

Orange webmail

Eén gedachte over “Orange webmail

  1. Ik verkrijg geen Orange mail meer op mijn iPhone… Wat doe ik fout?

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven