Digibel.be

Webail, E-mail Telenet, Skynet, Scarlet, Proximus

KdG mail

De naam KdG mail vergt enige uitleg. De afkorting KdG staat voor Karel de Grote en verwijst naar de gelijknamige Hogeschool. KdG mail is dan een ook een studentenmail service die uitsluitend is gedoeld voor studenten van de Karel de Grote Hogeschool. Deze school is gelegen in Antwerpen en mag zich ook de grootste van deze stad noemen. Wanneer je je als student hebt ingeschreven aan deze Hogeschool, krijg je toegang tot je eigen KdG account waartoe ook webmail behoort. De Karel de Grote Hogeschool biedt een enorme diversiteit aan opleidingen, zowel qua niveau als qua interessegebied. Je kan onder andere terecht voor een bachelor, graduaat of master opleiding. De vakgebieden lopen uiteen van bijvoorbeeld economie tot gezondheid tot talen. Maar een ding hebben alle studenten gemeen: ze maken allemaal gebruik van hun KdG account.

KdG mail als communicatiemiddel

Om te communiceren met de Hogeschool wordt KdG mail gebruikt. Het kan onder andere tussen studenten gebruikt worden om onderling informatie uit te wisselen. Maar ook de communicatie tussen studenten en medewerkers van de Hogeschool verloopt via KdG mail. Wanneer je advies of informatie nodig hebt van bijvoorbeeld het secretariaat of een studiebegeleider gaat dat in eerste instantie via KdG mail. Maar voor contact met de docenten of lectoren wordt dit medium gebruikt. De mail is dus een zeer belangrijk en onmisbaar onderdeel geworden van het studeren en werken aan de Hogeschool.

Haal meer uit je KdG account

Met je KdG account heb je dus toegang tot je webmail. Dit is dan ook het meest belangrijke onderdeel van je account. Maar met behulp van je KdG account heb je eveneens snel toegang tot het studentenportaal of intranet, E-studentenservice en Canvas. En dit is nog maar een greep uit de tools die je door de Hogeschool, bij wege van je account, worden aangereikt. Zo is de E-studentenservice een digitaal platform waar je allerlei informatie omtrent administratieve documenten kan raadplegen. Ook het lesrooster is terug te vinden na inloggen bij je KdG account. Je ziet precies wanneer en waar je les hebt. De academische kalender is eveneens via deze weg te raadplegen.

Door in te loggen met je KdG account heb je overal op de campus de beschikking tot draadloos internet. Een student kan namelijk niet meer zonder. Je zoekt informatie op via internet, je communiceert met je mededocenten en docenten, je raadpleegt je rooster en overige administratieve informatie die je nodig hebt. Alle computers en werkplekken op de campus zijn voorzien van legale software. Dit moet ook wel aangezien het onverantwoord is om illegale software te gebruiken. Deze kan namelijk veel schade aan de pc of misschien wel het hele netwerk veroorzaken. Ook voor de studenten is het dus belangrijk om een legale versie van de software op hun eigen laptop te installeren. Het gaat hierbij onder andere om programma’s van Adobe of Microsoft Office (Office365). De Hogeschool komt de studenten tegemoet door deze software tegen een vriendschapsprijs aan te bieden.

Eigen laptop

Om gebruik te kunnen maken van alle voordelen van je KdG account heb je dus wel een eigen laptop nodig. Met name voor de studierichtingen Handelswetenschappen/Bedrijfskunde en Industriële Wetenschappen/Technologie is het hebben van een eigen laptop een must. Tijdens de colleges wordt er namelijk gewerkt op een laptop. Om meer informatie te verkrijgen over wat de specificaties zijn waaraan een laptop moet voldoen, kan je de website van de betreffende opleiding raadplegen. De Karel de Grote Hogeschool helpt studenten bij het aanschaffen van een dergelijke laptop veel studenten zullen niet de financiële middelen hebben om een laptop te kopen. Vandaar ook dat een aantal grote leveranciers financieringsmogelijkheden aanbieden. Daarnaast kan er eventueel gebruik gemaakt worden van een studentenlening.

Canvas

Tenslotte kunnen studenten met een KdG account gebruik maken van Canvas. Dat is een elektronische leeromgeving waar de Hogeschool gebruik van maakt. Daar kunnen studenten onder andere de lijst van vakken die ze moeten volgen inzien. Dit studiejaar heeft de Karel de Grote Hogeschool de overstap gemaakt naar Canvas. Voorheen werd gebruik gemaakt van Blackboard. Deze wordt nu niet meer gebruikt als leeromgeving maar is nog wel te raadplegen. Dat was althans voor de inmiddels verstreken studiejaren tussen 2015 en 2018.

KdG mail
Schuiven naar boven