Digibel.be

Webail, E-mail Telenet, Skynet, Scarlet, Proximus

E-mail

Wanneer je internet hebt van een provider krijg je daar vrijwel altijd de mogelijkheid van webmail bij. Maar wat is webmail nu precies? Hoe kun je inloggen op je online mailbox? Hoe kun je je wachtwoord herstellen als je deze bent kwijtgeraakt? Allemaal vragen waarop we antwoorden geven.

Wat is webmail?
Hoe kun je inloggen op webmail?
Wachtwoord vergeten en nu?
Inloggen op Telenet mail
Inloggen op Proximus webmail
Inloggen op Scarlet mail
Inloggen op Orange mail
Inloggen op Dommel mail

Wat is webmail?

Webmail is een systeem om je mail te lezen overal en wanneer jij dat maar wilt. Het is de oplossing voor mensen die op meerdere plekken hun mail moeten raadplegen.

Inloggen op webmail

Hoe werkt inloggen op webmail?

Wij hebben een overzicht gemaakt van hoe je kunt inloggen op je webmail account. Met je gebruikersnaam (vaak je hoofd e-mailadres) en bijbehorend wachtwoord kun je dan inloggen op je online mailbox. Zoals gezegd kan dat dus op iedere willekeurige computer/laptop/smartphone/tablet zolang je maar een internetverbinding hebt.

Wachtwoord herstel

Weet je het wachtwoord van je webmail niet meer dan zal je wel een apparaat met een e-mail programma nodig hebben. Je klikt in het scherm op ‘wachtwoord vergeten’. Vervolgens krijg je een link die je volgt. Daarna volgen er instructies om jouw wachtwoord te resetten. Tip: verander je wachtwoord geregeld en bedenk een wachtwoord wat makkelijk te onthouden is.

Inloggen op Telenet webmail

Telenet is de grootste Belgische internetprovider en ook hier krijg je een gratis e-mailadres met toegang via webmail. Het instellen van pop3, imap en smtp server levert vaak moeilijkheden op. Wij informeren je hoe je deze mailinstellingen kunt doen bij deze, maar ook andere mailproviders. Inloggen op Telenet webmail kan via deze pagina.

Inloggen op Proximus webmail

Toegang verkrijgen tot je Proximus webmail, hoe doe je dat? Kun je ook inloggen als je nog een Skynet of Belgacom account hebt? We leggen je uit hoe je kunt aanmelden bij Proximus mailbox via een PC, laptop, tablet, iPhone, Android smartphone en iPad.

Inloggen op Scarlet webmail

Scarlet is een aanbieder van internet en telefoniediensten in België. Als klant ontvang je een e-mailadres bij je account. Ook deze provider biedt online toegang tot je e-mailbox en dat heet Scarlet webmail. Op deze pagina leggen we je ook uit hoe je je mail kunt instellen wanneer je een e-mailprogramma als Thunderbird, Outlook, Mailbird of bijvoorbeeld Windowsmail wilt gebruiken. Dit kan zowel worden ingesteld op android, windows, linux, Mac OS, iPhone als iPad.

Inloggen op Orange webmail

Orange is de provider in het rijtje die jou geen gratis e-mail adres biedt. Je zal dus in plaats van webmail gebruik moeten maken van een dienst zoals Gmail of Yahoo. Ook op outlook is het mogelijk om een gratis mailadres aan te maken. Deze diensten kan je gebruiken als Orange webmail.

Inloggen op Dommel webmail

Dommel is een internetprovider die wel gratis webmail heeft. Bij de aanmelding ontvang je een gratis e-mail adres en daarnaast krijg je een password toegestuurd. Je kan aan de hand van deze gegevens jouw webmail aflezen en daarnaast kan je ermee op jouw eigen klantenportaal. Je meldt je aan via Dommel webmail inloggenpagina.

Edpnet

Edpnet is een provider die uitblinkt door het razendsnelle internet. Uiteraard heb je hier ook een klantenportaal en de mogelijkheid om online e-mail te lezen en te versturen. Ook hier wordt gewerkt met een gratis e-mailadres en een wachtwoord wat men je toestuurt wanneer je klant bent. Je logt in op Edpnet webmail met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Schuiven naar boven