Digibel.be

Webail, E-mail Telenet, Skynet, Scarlet, Proximus

Dommel webmail

In het onderstaande stuk kan je alles teruglezen over Dommel webmail. We zullen vertellen hoe je op Dommel mail moet inloggen. We vertellen ook waar je aan moet denken wanneer je een mailadres gaat maken. Daarnaast vertellen we hoe je dommel mail moet instellen. Ook zaken zoals de pop3 dommel maar ook relay, smtp en dommel imap komen ter sprake. Er is een aantal vragen voor je verzameld over dommel die geregeld gesteld worden. Wanneer je efficiënt een wachtwoord wilt herstellen bij Dommel geven we aan hoe dat moet. Je vindt, kortom, alles wat je weten moet om optimaal gebruik te gaan maken van Dommel. Met het handige stappenplan is dit mogelijk voor beginnende gebruikers en gevorderden.

Direct inloggen op Dommel webmail

Via deze link kun je direct inloggen op je Dommel webmail account. Mocht het niet lukken, kun je ook de de volgende url in je browser intypen:
https://webmail.dommel.be/.

De webmail van Dommel

Ben je als klant geregistreerd bij Dommel dan krijg je automatisch een wachtwoord en een e-mailadres wat je kan gebruiken. Deze gegevens worden doorgaans per post naar je toe gestuurd. Is er bij de aanmelding al een webmail adres bekend, dan worden ze eveneens via dit kanaal toegestuurd. Deze gegevens kan je bij een aantal zaken gebruiken. Denk daarbij aan het instellen van de e-mail op jouw computer, maar daarnaast heb je ze nodig voor inloggen op een webmail pagina. Voor de webmail wordt door Dommel gebruik gemaakt van Horde. Dit platform kan via de homepage van jouw provider worden gebruikt. Wanneer je gebruik maakt van Dommel webmail kan je de mail altijd en overal controleren. Je kan ook altijd en overal jouw mail beantwoorden. Wanneer jij als klant van Dommel de webmail wilt gebruiken moet je naar de website van Dommel gaan. In het tabblad bovenaan klik je op webmail. In dit vak geef jij je e-mailadres op en je voert het ontvangen wachtwoord in.

Het instellen van jouw dommel mail

Ga je Dommel mail instellen, dan zal je de volgende gegevens bij de hand moeten houden:

Welke gegevens Beschrijving
Login Hier voer je jouw e-mail adres in wat je aanmaakt via de Dommel account
Paswoord In dit gedeelte voer je het wachtwoord in wat je voor een mailbox hebt gekozen
Pop3 serverVoor inkomende mails. pop.dommel.be
Smpt serverVoor uitgaande mails. relay.dommel.be
SSL beveiliging Hierbij voer je geen waarde in

Voor andere webmail producten zoals Outlook, iPad, Android, Windows Phone en iPhone maak je gebruik van deze instellingen. Naast Dommel mail is het ook mogelijk om nog langere tijd gebruik te blijven maken van het mailadres wat je bij je oude provider gebruikte. Je hebt tot 18 maanden na jouw overstap nog de tijd om aan je oude contactpersonen de nieuwe gegevens door te geven. Wil je naast jouw dommel mail ook een ander mailadres gebruiken dan is dit ook mogelijk. Er zijn immers genoeg mogelijkheden om mailadressen aan te maken. Denk hierbij aan mailadressen van Gmail en Yahoo. Ook Outlook biedt jou de gelegenheid om onbeperkt mailadressen aan te maken. Denk eraan dat je in dat geval jouw oude mail adres als een back-up adres zal moeten invoeren voor als je ooit opnieuw moet inloggen of wanneer je jouw wachtwoord moet resetten.

Inloggen op Mijn Dommel

Ben je klant van Dommel dan geeft dat jou toegang tot een beheerpaneel wat online staat. Het gaat hier om een gebruikersomgeving waar je de volgende zaken kan doen:

Diensten bekijken die afgesloten zijn,
Het inzien van je facturen,
Het opgeven van instellingen,
Jouw mailadres bij Dommel aanmaken.
Uiteraard kan je op Mijn Dommel nog veel meer zaken zelf regelen die met jouw internet te maken hebben. Wanneer je details van je facturen wilt inzien of bijvoorbeeld een betaling automatisch wilt laten uitvoeren is dit eveneens mogelijk. Mijn Dommel is dan ook de online klantenservice van Dommel. Wanneer je er via Mijn Dommel niet uitkomt is het altijd nog mogelijk om op een andere manier contact te zoeken met Dommel.

Hoe log je in op mijn Dommel

Via de homepage van Dommel kan je inloggen op Mijn Dommel. In het tabblad bovenaan de homepage staat het woord ‘aanmelden’. Klik dit aan en je komt direct op de inlog pagina van Mijn Dommel. Wanneer je daar je e-mail adres wachtwoord en je wachtwoord kan je de taal selecteren. Daarna heb je directe entree tot alle gegevens van jou zoals ze bij Dommel bekend zijn. Wanneer je meer vragen hebt dan de bovenstaande zaken is het mogelijk dat je deze raadpleegt bij de veel gestelde vragen van Dommel. Je vindt hier de antwoorden op zaken als het resetten van een wachtwoord maar daarnaast vind je er ook zaken als het doen van een betaling wanneer de incasso mislukt is.

Dommel webmail
Schuiven naar boven