Digibel.be

Webail, E-mail Telenet, Skynet, Scarlet, Proximus

Belgacom webmail

Veel van de communicatie verloopt tegenwoordig via E-mail. Je wisselt makkelijk informatie uit met collega’s, medestudenten, docenten of voor privé gebruik. Het hebben van een e-mailadres is daarmee onmisbaar geworden. Daarom is het voor veel mensen ook belangrijk dat ze op een snelle en makkelijke manier hun mail kunnen checken. Webmail is daar dan ook een goede oplossing voor. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en je kan altijd en overal bij je mail. Een van de bekende providers van België is altijd Belgacom geweest. Deze is echter over genomen door de provider Proximus, waardoor je deze naam tegenwoordig vaker zal tegenkomen.

Inloggen bij webmail

Hoe je moet inloggen bij de webmail van Proximus is simpel. Je doorloopt een aantal stappen waarbij je je e-mail adres en wachtwoord moet bepalen. De setup loodst je door deze stappen heen. Na het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord, log in bij het portaal en wordt je doorverwezen naar je mailbox. Je stelt je mail in naar jouw wensen en de mail is klaar voor gebruik. Ben je je wachtwoord voor je webmail vergeten is deze eenvoudig te resetten via de webmail herstelpagina van je internetaanbieder.

Webmail instellen

Nadat je een nieuw e-mailaccount hebt toegevoegd zal deze uiteraard ook moeten worden ingesteld. Het instellen van IMAP zal automatisch worden gedaan. Wil je je inkomende e-mail instellen dan ga je naar een van de volgende url’s: imap.skynet.be, imap.proximus.be of imap.belgacom.be. Je gebruikt je e-mailadres en wachtwoord om in te loggen. Vervolgens kies je SSL als beveiliging en poort 993. Het is echter mogelijk om POP3 te gebruiken in plaats van IMAP. Dan ga je naar de volgende pagina: pop.proximus.be. Ook hier kies je voor SSL beveiliging en stel je poort 995 in.

Uiteraard moet ook de uitgaande e-mail worden ingesteld. Ga daarvoor naar de server voor de uitgaande mail: relay.belgacom.be. Bij beveiliging heb je 3 opties, namelijk STARTTLS, TLS en SSL. De poort stel je in op 587 en de authentificatie zet je op ja.

Belgacom is overgenomen door Proximus

Belgacom/Proximus is een provider die zowel geschikt is voor particulieren als voor zakelijk gebruik. Je kan bij deze provider terecht voor je internet, telefonie en televisie. Er bestaan verschillende abonnementen en pakketten van diensten zodat er voor iedere gebruiker wel een geschikte optie beschikbaar is.
Naast de bovengenoemde diensten krijg je van deze provider de mogelijkheid van webmail als bonus.

Wat handig is, is dat je meerdere mailboxen kunt aanmaken. En deze dan ook kan beheren vanuit één account. Ook externe mailboxen zijn te koppelen zodat je werkelijk al je e-mailberichten in één overzicht ziet staan. Het uitwisselen van informatie en berichten gaat heel eenvoudig aangezien je berichten van de ene naar de andere mailbox kunt verplaatsen. Voor het gebruiken van de webmail ben je niet alleen aan je pc gebonden. Ook op je tablet of smartphone kan je de webmail van Belgacom benaderen. Heb je een Android-toestel dan kan je vanaf versie 4.0 gebruik maken van de app die te downloaden is in Google Play Store. Ook voor de iPhone en iPad is er een app beschikbaar.

Belgacom webmail

Eén gedachte over “Belgacom webmail

  1. Beste ik krijg het inlogscherm van inloggen skynet webmail. Of webmail Proximus be niet open

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven